Diensten

Wat kun je verwachten?

Een mediation wordt gemiddeld binnen enkele maanden afgerond, soms zelfs binnen enkele weken of door een enkel gesprek van een paar uur. Een gerechtelijke procedure richt zich op de juridische aspecten van een conflict. Tijdens een mediation proberen jullie gezamenlijk een oplossing te vinden voor alles wat met het conflict heeft te maken.

Familie

Mediation is een manier om samen conflicten in de familiesfeer op te lossen met behulp van bemiddeling van een onafhankelijke derde, de mediator.

Arbeid

Heb je een geschil met je werknemer of werkgever? Zit een medewerker thuis door een conflict op de werkvloer? Zijn er problemen tussen werknemers onderling waardoor het productieproces wordt beïnvloed?

Geheimhouding

Alle gesprekken tijdens mediation zijn vertrouwelijk. Partijen tekenen in de mediationovereenkomst ook nadrukkelijk voor geheimhouding.

Familie

Bij problemen in de familiesfeer loopt de communicatie meestal niet goed door emoties, onbegrip, wantrouwen en niet verwerkte relatieproblematiek. Onder begeleiding van een mediator kunnen deze emoties, onbegrip en wantrouwen worden omgezet in vertrouwen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om open te staan en te luisteren naar elkaars belangen en de werkelijke problemen, zodat kan worden gewerkt aan een oplossing.

 

Arbeid

Heb je een geschil met je werknemer of werkgever? Zit een medewerker thuis door een conflict op de werkvloer? Zijn er problemen tussen werknemers onderling waardoor het productieproces wordt beïnvloed? Heb je als werkgever een probleem met een werknemer waar jullie niet uit komen? Dit soort conflicten leidt tot veel stress en een gespannen werksfeer.
Dan kan arbeidsmediation een oplossing bieden. Arbeidsmediation is een vorm van conflictoplossing zonder rechter, maar met begeleiding van een onafhankelijke mediator.

Geheimhouding

Alle gesprekken tijdens mediation zijn vertrouwelijk. Partijen tekenen in de mediationovereenkomst ook nadrukkelijk voor geheimhouding. Het is dan ook niet toegestaan om aan anderen mededelingen te doen over wat er precies gezegd en voorgesteld is tijdens de mediationbijeenkomsten.