Over mij

De mediator

Sinds 2015 ben ik, Marjon Kikkert, naast advocaat, ook MfN geregistreerd mediator (gecertificeerd) en lid van de Mediatorsfederatie Nederland. Mijn ervaring is dat mensen én ondernemers, vaak belang hebben bij een goed gesprek en conflictoplossing of het voorkomen van conflicten. Mensen willen zich gehoord voelen en een gezamenlijke oplossing levert vaak een meer gedragen oplossing op, dan wanneer de Rechtbank een uitspraak doet. In mijn hoedanigheid van mediator breng ik partijen met een zakelijk of persoonlijk conflict weer met elkaar in gesprek, wat vaak leidt tot een oplossing.

 

Bij een zakelijk of persoonlijk geschil komt er vaak zoveel op je af, dat je niet weet waar je moet beginnen. Als er nog enig ruimte is voor overleg kan ik als mediator daarin begeleiden. In een mediation is er ruimte voor de emotionele en de zakelijke kant, maar ik kan ook de (juridische) vragen die je hebt beantwoorden. Ik ben van nature op zoek naar een praktische oplossing, partijen hebben zelf de regie, maar ik ben wel oplossingsgericht. Als mediator bemiddel ik. Dat betekent dat ik de gesprekken begeleid op zo’n manier dat de partijen tot overeenstemming kunnen komen. Ik spreek geen oordeel uit en bemoei me inhoudelijk niet met de zaak. Partijen bepalen zelf hoeveel gesprekken er zijn en welke afspraken zij willen maken. Als mediator ben ik onafhankelijk, en ik heb geen persoonlijke of zakelijke relatie met een partij. Ik kijk wel of partijen geen zaken vergeten en of de eventuele oplossing ook uitvoerbaar is. Door mijn werkzaamheden als advocaat kan ik partijen ook goed voorlichten over de juridische achtergrond van hun geschil en kan ik de afspraken die gemaakt worden in een goede vaststellingsovereenkomst vastleggen, die juridisch correct is.

 

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Ik kan je bijstaan, als er sprake is van een (dreigend) arbeidsconflict, als de bedrijfsarts mediation heeft voorgeschreven of andere geschillen tussen werkgever en werknemers. Bij de MfN sta ik geregistreerd met een specialisatie voor arbeidsmediations.
Maar je kunt ook bij mij terecht voor een echtscheiding, zorg- en contactregeling of geschillen over kinderalimentatie. Ook daarin ligt mijn specialisatie. Dit zijn maar een paar voorbeelden van mediations die ik doe. Neem gerust contact met mij op als jouw probleem er niet tussen staat, grote kans dat ik je toch kan helpen.

Kwaliteitsbewaking/MfN

Helaas is ‘mediator’ nog steeds geen beschermde titel. Iedereen mag zich mediator noemen. Dit kan echter wel gevolgen hebben. Want hoe weet je nu dat deze mediator geschikt is en een opleiding heeft gevolgd? En wat als die mediator nu een fout maakt met financiële gevolgen voor partijen? Waar moet je dan heen? Let er bij de keuze voor een mediator op dat deze MfN geregistreerd is. Zowel de rechtspraak, de Raad voor Rechtsbijstand en het Juridisch Loket werken alleen samen met mediators die geregistreerd zijn bij MfN. Meer informatie over mediation, kwaliteitsbewaking en regelgeving, vind je op de website (www.mfnregister.nl) van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Iedere MfN-registermediator, ook ik, voert zijn of haar werkzaamheden uit volgens de regels van het MfN. Zo weet je zeker dat je bij een goed mediator in gesprek gaat.